A walk through the fire question answers

A walk through the fire question answers

A walk through the fire question answers – A walk through the fire is written by A.D. Smith. we answer all the question of class 12 book Rainbow chapter – A walk through the fire.

Short question answers

Q 1. What was the narrator’s profession and where was he posted when he witnessed the entertainment show?

Ans. The narrator was a soldier. When he had seen the entertainment program, he was posted at Sapper Camp in Begumpet, Hyderabad.

Q 2. Where did the narrator eat a nice meal one evening and how did he feel after eating?

Ans. The narrator ate good food in a nearby Chinese restaurant in the nearby town of Secunderabad. After eating good food, he felt peace.

Q 3. Where and in what condition did the narrator meet the old man while driving back to the army camp in the evening?

Ans. The narrator found that old man at a place from where the road was divided for a small village called Ferozaguda. The old man had looked like a bundle of white clothes.

Q 4. Whom did the narrator see dissolving in the darkness of the night why did they seem to be in a hurry?

Ans. The storyteller saw a shadowed shape dissolving in the darkness of the night. Because of the arrival of the British army’s vehicles and soldiers they seemed to be in a hurry.

Q 5. What did the object lying on the fork road look like? What did it turn out to be on the narrator’s reaching there?

Ans. The object lying on the fork road looked like a bundle of white clothing. When the narrator reached there, he found an elderly Indian.

Q 6. Who were the assailants, according to the wounded man?

Ans. According to the injured person, the attackers were two Anglo-Indian youths.

Q 7. What did the writer do instantly to help the wounded old man? What his condition as serious as the narrator had thought of?

Ans. To help the injured person, the writer came out of his handkerchief from a pocket and cleaned the injured person’s face.

The person was not in a serious condition as much as the author thought.

Q 8. When and where the entertainment show was organized?

Ans. The entertainment show was organized at the night before the narrator was to leave for his new posting place. The show was at sapper camp.

Q 9. Name three important feats performed in the show.

Ans. The first important feat was to bend the iron rod on the neck. Second, a five-ton truck was to pass on the chest above the railway sleeper. Third, walk in the fire.

Q 10. How was ‘the next meeting’ between the old man and the narrator big surprise for the latter? Where was it?

Ans. The old man showed the feat of walking barefoot through the fire at sapper camp. He returned the narrator’s handkerchief. So the meeting between the writer and the old man was surprising.

Long question answers

Q 11. Describe the narrator first meeting with the injured old man.

Ans. The narrator’s first meeting with the injured person was at the place from where the road is divided for a small village firozguda. That man was being beaten. In the darkness, he was looking like a bundle of white clothes. On seeing from nearby, the narrator saw an elderly Indian. The narrator cleaned the wound of that man with his napkin.

The man told that this attack was done by two Anglo-Indian youth. He did not tell the reason. The person was not in a serious condition as much as the author thought. Narrator dropped him at firozguda.

Q 12. Who was Professor Rao and how did he perform two great feats of strength?

Ans. Professor Rao is the leader of the group of Indians who performed amazing feats of strength.

Prof. Rao’s first feat was to keep an iron rod on his neck and to get bent by volunteers into a U Shape around his neck. Professor Rao last feat was to get an army truck full of soldiers to pass over his chest without any harm to itself. In these ways, he performed two amazing feats of strength.

Read more

The tiger king question answers

How yoga heals question answers

On reading in relation to literature question answers

Water question answers

If you like A walk through the fire question answers then share it with your friends.

Leave a Comment